Kepa (2.134 m), izhodišče iz Belce

Kepa, tudi Jepa oz. po nemško Mittagskogel, je razgledna gora v zahodnih Karavankah, ki se nahaja na mejnem grebenu med Slovenijo in Avstrijo. Z vrha se nam odpre lep razgled, ki seže vse od bližnjih Julijskih Alp prek Karnijskih Alp do Visokih in Nizkih Tur v Avstriji.

Cesti od Mojstrane naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Ko prispemo v naselje Belca, parkiramo na označenem novem parkirišču ob žagi. Pot gre v strugo sredi podrtije kamenja od podora, na večji skali zagledamo markacijo. Pot se nato v gozdu strmo dviga in prispe na cesto. Po približno uri in 15 minutah smo pri nekdanjem izhodišču pri zapornici. Sledimo oznaki za Kepo, pot se spusti v strugo potoka, jo preči in zavije levo v breg, kjer opazimo veliko markacijo in smerokaz. pohodništvoKepa, Gregor Kofler

Markirana planinska pot nato dvakrat preči gozdno cesto. Ko nanjo stopimo tretjič, ji sledimo v desno do nekoliko večjega parkirišča ob mejnem grebenu. Vse bolj razgledna pot nato preči nekaj rahlo izpostavljenih grap in za tem zavije desno (povsem na slovensko stran). Nadaljujemo levo (desno Dovje) po poti, ki nas po nekaj nadaljnjih korakih pripelje na vrh Kepe.