Gorsko vodništvo

Glavna naloga vsakega gorskega vodnika je varno, strokovno in sproščeno vodenje posameznih gostov ali skupin na vrhove – in še pomembneje – varno nazaj v dolino.

Gorski vodnik ZGVS (Združenja gorskih vodnikov Slovenije) je gorski vodnik z IFMGA licenco, kar preprosto povedano pomeni, da je mednarodno usposobljen vodnik z znanjem in veščinami za vodenje skupin in posameznikov v najzahtevnejših gorskih okoljih na svetu.

Gorski vodniki IFMGA so najbolj usposobljeni in izkušeni strokovnjaki za poklicno vodenje ljudi v gorah, za kar je potrebno več let usposabljanja ter obsežno znanje. Gorski vodnik je strokovnjak za tehnike in varnost ter zanesljiv spremljevalec pri vaših pustolovščinah, od prvih korakov do največjih ciljev.

Gorsko vodništvoGorsko vodništvo, Matevž Vukotič

Zakaj v gore z gorskim vodnikom?

  • Iščete nekoga, da bi šli z njim na turo, ki je ne poznate ali pa bi se radi preizkusili tudi na težjih turah kot doslej, pa ne najdete primernega strokovnjaka.
  • Poznate le domače gore, mikajo pa vas tudi tuje ali pa ste doslej v gore zahajali le poleti, mikajo pa vas tudi zimski in turnosmučarski vzponi na vrhove. Slovenski gorski vodniki vas lahko vodijo na katerokoli domačo goro in številna svetovna gorstva na vseh kontinentih in v vseh letnih časih.
  • Ne želite na ture v velikih skupinah, sami ali s prijatelji pa se ne čutite dovolj sposobne. Pri svojem poklicnem delu potrebujete pomoč nekoga, ki se znajde v gorah v vseh razmerah.
  • Družinskemu članu ali poslovnemu partnerju bi radi pokazali gore v najlepši luči, mu zagotovili odlično izkušnjo ter najvišjo možno kvaliteto storitve. Gorski vodniki so najbolj izkušeni in najvišje usposobljeni strokovnjaki na področju vodenja v gorah.

Za najem gorskega vodnika se lahko obrnete na info@mojstrana.com ali na info@zgvs.si.

Seznam gorskih vodnikov je dostopen na spletni strani ZGVS

gvlogojpg2   ifmga logo trans